Verhit een wok en laat er 3 eetlepels olie door walsen. Voeg de sojablokjes toe en laat ze, onder voortdurend omscheppen, aan alle kanten goudbruin bakken. Neem de blokjes met een schuimspaan uit de pan. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Voeg 2 eetlepels olie aan de in de wok resterende olie toe. Laat de olie door de hete wok walsen. Voeg knoflook en Spaanse peper toe. Schep alles enkele malen om. Doe er daarna de stengel-of bosuibij. Schep alles enkele malen om. Schenk er 2? dl kokens water, Chinese rijstwijn of sherry suiker bij. Laat alles 2 minuten zachtjes koken. Roer de sojasaus erdoor en voeg wat zouten/of peper naar eigen smaak toe. Schep mais en komkommer erdoor. Temper de warmtebron. Laat alles 5 minuten zachtjes sudderen. Schuif alle ingredienten naar een zijde van de wok. Strooi allesbinder over het vocht op de bodem van de wok. Roer alles krachtig door en laat er even de kook over gaan. Schuif de ingredienten terug in de saus.
Sojabonenkaas Met Mais En Komkommer is een recept van Smulweb.nl