Maak eerst de saus. Snijd daartoe de wortels, de selderij, de prei, de ui en de tomaten in grove stukken. Laat ze samen met de tomatenpuree stoven in wat olijfolie. Blus met cognac en voeg 2 dl water en het suikerklontje toe. Roer goed om en kruid met zout, peper en muskaatnoot. Druk dan alles door een puntzeef. Kook de tagliatelle in licht gezouten water met een scheutje olijfolie. Giet af en meng met een nootje vetstof en kruid met peper en muskaatnoot. Meng er voorzichtig de basilicum onder. Snijd de shii-takes fijn. Vermeng ze met de quorn-reepjes en bak ze samen in vetstof. Kruid met peper en zout. Verdeel het quornmengsel in 4 porties en plaats met behulp van een vormring in he midden van verwarmde borden. Schik er de tagliatelle rond en nappeer met de saus. Versier met de basilicum en een warm kerstomaatje
Quorn-reepjes En Shii-takes Met Tagliatelle is een recept van Smulweb.nl