Snijd de tofu in blokjes van 1 cm en laat 10 minuten uitlekken op keukenpapier. Vermeng 1 tl kerrie, paprikapoeder, nootmuskaat, zwarte peper en zout met elkaar en haal de tofublokjes erdoorheen. Verhit 2 eetl. olie tot het rookpunt en bak de gember en knoflook 20 sec. Verwijder ze uit de olie. Bak de tofublokjes (event. 2 partijen) lichtbruin en stevig in enkele minuten en laat uitlekken op keukenpapier. Zorg dat de blokjes niet uit elkaar vallen. Bak in de resterende olie het chilipepertje en de groenten 2 minuten. Voeg resterende kerrie, rijstwijn, suiker, sojasaus en een scheutje water toe. Breng aan de kook en zet het vuur zacht. Voeg de tofu weer toe en laat zachtjes 7 minuten stoven (af en toe roeren), tot het meeste vocht is verdampt.
Kerrie-tofu Met Groenten is een recept van Smulweb.nl