Franse Kastanjesoep

4
30-60 min -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng de kippenbouillon aan de kook, voeg de salie toe en kruid met zout en peper naar smaak. Voeg de gepelde kastanjes toe en laat op een zacht vuurtje sudderen tot ze gaar zijn. Druk de kastanjes warm door de pureepers of de groentenmolen. Verwarm ondertussen de oven voor op 240? C. Maak de boter glad met een vork en voeg er de gepelde, geperste teentjes knoflook aan toe. Kruid met peper en zout. Snijd de stokbroodjes aan de bovenkant diagonaal verschillende keren in en verdeel de lookboter over de insnijdingen. Leg ze in het midden van de oven en laat ze lekker knapperig worden. Bak enkele salieblaadjes krokant in wat boter. Doe de kastanjepuree terug bij de bouillon en voeg de room toe. Breng de soep terug aan de kook, maar laat niet doorkoken.

Franse Kastanjesoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kastanjesoep met gebakken champignons
Bekijk recept
Kastanjesoep
10-20 min -
Bekijk recept
Kastanjesoep met fazant en eekhoorntjesbrood
0 min
Bekijk recept
Kastanjesoep
0 min
Bekijk recept

Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse andijviestamppot met rookworst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept