1 balk/blok tahoe ca. 350 gram 2 grote uien grof gesnipperd 4 teentjes knoflook ragfijn gehakt 1 theel. laos (galanga-poeder) 1 theel. djahe (gemberwortel-poeder) 2 theel. sambal oelek 2 theel. goelah djawa of bruine basterdsuiker 2 eetl. zoete Indonesische sojasaus (ketjap manis) zout 5 eetl. (arachide)olie 1 1/2 eetl. fijngesneden verse korianderblaadjes Snijd de tahoe in plakken met een dikte van 1-1 1/4 cm. Breng in een wijde pan 6 deciliter water aan de kook. Voeg er, onder voortdurend roeren, de pasta en een beetje zout aan toe. Temper de warmtebron. Laat alles 5 minuten zachtjes sudderen. Leg daarna de tahoeplakken in het hete vocht. Houd alles 10 minuten tegen de kook aan. Neem de plakken daarna voorzichtig uit het vocht en laat ze op een stuk keukenpapier uitlekken, afkoelen en zoveel mogelijk opdrogen. Verhit een grote koekenpan en laat 2 1/2 eetlepels olie er door walsen. Bak de helft van de tahoeplakken, boven een niet al te hoog afgestelde warmtebron, in ca. 7 minuten aan weerszijden goudbruin en licht knapperig.
Gekruide Tahoe, Zoals In De Statenlaan is een recept van Smulweb.nl