Breng de aardappelen met ruim koud water en wat zout aan de kook en kook ze op zacht vuur gaar. Breng de melk aan de kook met de laurierblaadjes en prei en zet het vuur uit zodra de melk kookt. Laat de aardappelen uitlekken. Voeg de melk toe met de boter en wat nootmuskaat en stamp de aardappelen tot een zachte puree. Verwijder laurierblaadjes en breng de puree op smaak met zout en peper. Spreid de puree uit in een kleine ovenschaal en houd hem warm. Halveer elke visfilet in de lengte, zodat je lange repen vis krijgt. Leg ze in een schaal en meng ze met zout, peper, citroenrasp en citroensap, tomaten, basilicum en een flinke scheut olijfolie. Leg de visrepen dubbelgevouwen in 2 rijen op de puree en verdeel de tomaten, basilicum en het citroenmengsel erover. Druk de tomaten een beetje in de puree rondom de vis. Besprenkel alles met een scheutje olijfolie. Zet de ovenschaal circa 10 min, onder de hete grill tot de tomaten blaasjes vertonen, de puree goudgeel is en de vis gaar.
Gegrilde Visschotel Met Tomaten En Basilicum Van Jamie is een recept van Smulweb.nl