Gegrilde Visschotel Met Tomaten En Basilicum Van Jamie

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng de aardappelen met ruim koud water en wat zout aan de kook en kook ze op zacht vuur gaar. Breng de melk aan de kook met de laurierblaadjes en prei en zet het vuur uit zodra de melk kookt. Laat de aardappelen uitlekken. Voeg de melk toe met de boter en wat nootmuskaat en stamp de aardappelen tot een zachte puree. Verwijder laurierblaadjes en breng de puree op smaak met zout en peper. Spreid de puree uit in een kleine ovenschaal en houd hem warm. Halveer elke visfilet in de lengte, zodat je lange repen vis krijgt. Leg ze in een schaal en meng ze met zout, peper, citroenrasp en citroensap, tomaten, basilicum en een flinke scheut olijfolie. Leg de visrepen dubbelgevouwen in 2 rijen op de puree en verdeel de tomaten, basilicum en het citroenmengsel erover. Druk de tomaten een beetje in de puree rondom de vis. Besprenkel alles met een scheutje olijfolie. Zet de ovenschaal circa 10 min, onder de hete grill tot de tomaten blaasjes vertonen, de puree goudgeel is en de vis gaar.

Gegrilde Visschotel Met Tomaten En Basilicum Van Jamie is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kalkoensalade LA-Style
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept
Jamie Olivers goudgele kipspiesjes met gele-paprikasaus & zwarte quinoa
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Toast met makreel en gepocheerd ei
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept