Feta-Pasteitjes

8
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 feta, ricotta, munt, geklopt ei, lenteuitjes, paneermeel en ? tl versgemalen peper fijnprakken (met vork in een kom)
  • 2 Snijd met een ronde snijvorm (van 10 cm doorsnede) cirkels uit het bladerdeeg. Leg een afgestreken eetlepel van het kaasmengsel op het midden van het uitgesneden deeg en bestrijk de randen met water.
  • 3 Dichtvouwen in de vorm van een halve maan, laat er zo weinig mogelijk lucht onder en druk de randen dicht met de tanden van een vork. Bestrijk ze vervolgens met het extra geklopte ei en bestrooi ze met sesamzaad.
  • 4 Halve maandjes op de ingevette bakplaat leggen en gedurende 15-20 min. bakken totdat ze mooi bruin en krokant zijn. Warm serveren.

Feta-Pasteitjes is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Bladerdeegpasteitjes met cantharellen en krab
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Britse gehaktpasteitjes met pastinaak
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelenpasteitje
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roompasteitjes
35 min Nagerecht
Bekijk recept

Salade van waterkers met gegrilde artisjokken en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegrilde-paprikasalade met feta en munt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kroketten van courgette met feta
35 min Voorgerecht
Bekijk recept