Besprenkel de kip met verse peper en zout en gril hem samen met de stukjes knoflook in de grilpan tot de kip aan beide kanten goudbruin is. Kook ondertussen de couscous volgens de verpakking (veelal 1 minuut koken, afgieten, scheut olijfolie erdoor roeren en afgesloten laten staan). Haal de kip eruit en leg even apart. Als de knoflook ook goudbruin is, haal je die eruit, zo niet, doe dat dan later als het wel goudbruin is. Roer de kruiden door de couscous. Knijp een halve citroen (of uit een flesje) uit boven de couscous, voeg de rozijnen toe en roer het door elkaar. Voeg een snufje gemalen kruidnagel, verse peper en zout naar smaak toe (roeren). Schep de couscous in de opdienschaal en verdeel de kipreepjes en de gegrilde knoflook over de top. Leg ondertussen de paprika onder de gril tot hij gedeeltelijk zwart geblakerd is, haal hem er dan uit en stop de helften samen in een plastic zakje dat je dichtknoopt. Gril de aubergine plakken aan beide kanten en verdeel ze over de schotel. Haal na een minuut of vijf de paprika uit het zakje en pel voorzichtig het velletje eraf. Snijd de paprika in repen. Gril tenslotte de plakken courgette en bestrooi ze met wat verse peper en zout. Haal ze na het grillen even door de olijfolie (eventueel olijfolie met een smaakje of met toegevoegde kruiden) en drapeer ze over de schotel. Verdeel tenslotte de gegrilde paprikareepjes erover en garneer met de achtergehouden takjes koriander (en eventueel citroenpartjes).
Mediteraanse Couscous Met Gegrilde Groenten En Kip is een recept van Smulweb.nl