Bigilla

4
10-20 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng een halve liter water aan de kook, voeg de tuinbonen en het zout toe en kook de tuinbonen gaar. Laat de tuinbonen uitlekken, vang het kookvocht op, en laat afkoelen. Maak intussen de rest van de ingredienten schoon: pel de knoflookteentjes. Halveer het pepertje, verwijder de steel en zaadlijsten. Pluk het peterselieblad en muntblad af. Gwbruik de staafmixer. Schep de bonen, knoflook, peper, peterselie, munt en oregano in de bij het apparaat behorende beker of kom. Hak het mengsel tot een fijne puree. Voeg als het mengsel droog blijft 2-3 eetlepels olijflolie en eventueel wat kookvocht toe, het moet smeerbaar zijn. Breng de puree op smaak met kleine matses (waterbiscuits) of dunne sneetjes versgebakken ciabatta.

Bigilla is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker