Meng het meel met het zout, de gist, suiker en 3 dl. handwarm water. Kneed het mengsel in ca. 10 minuten tot een soepel, elastisch deeg. Laat het deeg op een warme plaats ca. 1 uur afgedekt onder een vochtige schone theedoek rijzen tot het in omvang verdubbeld is. Verwarm ondertussen de oven op 175 graden. Spreid de noten en pompoenpitten op de bakplaat uit en rooster ze in het midden van de oven in 10-12 minuten goudbruin en knapperig. Kneed het deeg kort door, voeg de noten, zaden en vijgen toe en kneed het weer goed door zodat de vulling gelijkmatig verdeel is. Vorm het deeg tot een mooie bol en leg deze op de bakplaat. Laat het nogmaals afgedekt en op een warm plek ca. 40 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 220 graden. Bestrijk de bovenkant van het deeg met water en bak het brood in het midden van de oven in ca. 1 uur gaar.
Notenbrood Met Zaden En Vijgen is een recept van Smulweb.nl