Gekaramelliseerde Vijgen

6
20-30 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snij de vijgen kruislings in. Doe de suiker, citroensap, 2 el. water, kaneel en kruidnagel in een steelpan met dikke bodem, breng alles aan de kook en laat het ca. 5 minuten zachtjes koken. Voeg de vijgen toe, rol ze voorzichtig door de siroop en kook ze ca. 8 minuten mee. Neem de vijgen uit de siroop en verdeel ze over de borden. Kook de siroop verder in tot een bruine karamel. Schep een bol ijs naast de vijgen, bestrooi eventueel met wat granaatappelpitjes en besprenkel met de karamel. Serveer meteen.

Gekaramelliseerde Vijgen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasloempiaatjes met verse vijgenmojo
1u20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitsalade met kaneelsiroop
15 min
Bekijk recept

Sunshine soep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gekaramelliseerde champignons met gegrilde varkensfilets
30 min-
Bekijk recept
Pannenkoekentaart met gekaramelliseerde appel
35 min
Bekijk recept
Stilton met port en gekaramelliseerde peer
20 min- Nagerecht
Bekijk recept