Verwijder zaad en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees fijn. Maak een kruis in de steelaanzet van de tomaat en dompel hem 30 sec. in heet water en dan kort in koud water. Het velletje laat dan gemakkelijk los. Verwijder de zaadjes en hak het vruchtvlees fijn. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng knoflook en olie en bestrijk hiermee het brood aan beide kanten. Bak het brood 10 min. en draai het halverwege om. Zet het brood apart. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak paprika, tomaat en ui hierin zacht. Neem de pan van het vuur. Klop voor de zalmmayonaise de eidooiers, knoflook en citroensap in een kom. Roer hier de olie met 1 tl tegelijk door en zorg ervoor dat de olie is opgenomen voordat u de volgende tl toevoegt. Het mengsel zal uiteindelijk dik en romig zijn. Doe de mayonaise in de keukenmachine, voeg zalm en versgemalen peper toe en maak er een glad mengsel van. Breng wat van het paprikamengsel op de toastjes aan en daarna wat zalmmayonaise.
Knoflooktoast Met Zalmmayonaise is een recept van Smulweb.nl