1 Voor de gnocchi: Meng alle ingredienten tot een soepel deeg, niet te lang roeren. Doop je handen in bloem en rol kleine balletjes. Maak ze een beetje plat met een vork en plaats ze op een groot met bloem bestrooid bord.
2 Verhit de olie in een wok en bak de uien, champignons en knoflook totdat de uien zacht zijn.
3 Voeg de wijn toe en laat zonder deksel inkoken totdat het bijna allemaal verdampt is.
4 Snijd je geroosterde paprika in stukken en voeg toe, plus de bouillon, tomatenpuree, suiker en olijven. Laat een paar minuten sudderen totdat het wat indikt. Voeg de basilicum toe en zout en peper naar smaak.
5 Kook water met zout in een grote pan en kook de gnocchi in gedeelten voor ongeveer 2 minuten. Laat uitlekken in een vergiet en vermeng vervolgens met de tomatensaus.
Mediterraanse Witte Bonen Gnocchi is een recept van Smulweb.nl