Mediterrane Mosselen

0-10 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Zo maak je het: -Spoel de mosselen schoon in ruim water. Ontvel de tomaten en snij in stukjes, was de uien en snipper ze fijn, snij het groene deel in ringetjes. -Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekepan. -Verhit de olijfolie in de mosselpan en bak hierin de uien samen met de knoflook, voeg er de tomatenpuree aan toe en laat 1 minuutje zachtjes stoven, doe er de mosselen bij en overgiet met de wijn. Dek af en breng het geheel aan de kook. Voeg er na 5 minuten de tomatenblokjes en de tijm en de rozemarijn aan toe. -Schep af en toe om tot de mosselen open zijn. -Doe de mosselen op een schaal, verwarm de pastis en giet dit over de mosselen en flambeer. -Bestrooi met pijnboompitten en gesnipperde verse basilicum en serveer.

Mediterrane Mosselen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept

Gnocchi met mediterrane paprikatomatenstoof
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterrane pastaschotel met Chaumes
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept