Verwarm de oven en een geschikte braadslee voorop 230 graden C. Let de plakjes prosciutto op een vel bakpapier. Zorg ervoor dat er geen ruimte zit tussen de naast elkaar gelegde plakjes prosciutto. Hak een van de tenen knoflook fijn en bak die samen met het geweekte eekhoorntjesboord een minuut in een klont boter. Doe er dan de helft van het weekwater bij (zorg ervoor dat er geen zand in ziet). Laat de paddestoelen ongeveer 5 minuten zachtjes sudderen en inkoken. Roer er dan een scheutje citroensap, de rest van de boter en zout en peper doorheen. Smeer dit kruidige paddestoelenmengsel over de helft van de plakken prosciutto. Bestrooi het vlees met peper en zout en rol het door de gehakte kruiden. (de tijm staat ook wat royaal in het recept, minder mag ook wel). Let het op de ingesmeerde helft van de prosciutto en rol het erin. Als het vlees mooi ingerold zit, moet je het papier eraf trekken en de randjes van de prosciutto netjes naar binnen drukken. Bind het vlees vast met 4 stukjes keukentouw. Let het vlees in de hete braadslee (zonder olie of vet), samen met een paar tenen knoflook en braad het 25-30 minuten (rose), 40 minuten (medium), 50 minuten (doorbakken). Giet halverwege de braadtijd de wijn inde braadslee. Wanneer het vlees klaar is, moet je het uit de oven halen en o een snijplank 5 minuten laten rusten. Giet de sappen uit het vlees terug in de braadslee. Laat de sappen op het gasfornuis even sudderen en schraap daarbij de aanbaksels in de braadslee los. Dit serveer je dus als rode-wijnjus. Snijd het vlees zo dik of zo dun als je wilt en serveer het met een paar aardappels en wat groenten. Het gaat ook prima in een braadslee OF direct op de barbeque. Let wel op het aanbranden van de ham.
Runderfilet (rosbief) Met Eekhoorntjesbrood En Parmaham is een recept van Smulweb.nl