De sjalotjes hakken. De knolselderij, wortel en prei schoonmaken, wassen en klein snijden. Het borstvlees van de kuiken links en rechts van het borstvlees diep insnijden en eerst het borstbeen en vervolgens de ruggengraat met behulp van een keukenschaar verwijderen. De vleugels stevig tegen het borstvlees vastbinden. De kruidentakjes wegleggen. De botten hakken en samen met de groenten, sjalotjes, laurierblaadjes, peperkorrels en de peterselie in de braadpan doen. Het geheel onder voortdurend roeren laten aanzweten en lichtbruin laten worden. De kruidentakjes uit de buikholte van de kuikens toevoegen, het geheel afblussen met de kalfsfond, sherry en room. Op een matig vuur, onafgedekt, 20 minuten laten inkoken tot sausdikte. De saus door een zeef gieten, weer terug doen in de pan en de piepkuikens, met de velzijde naar beneden in de saus leggen. De kuikens op een matig vuur in 20 minuten gaar laten worden.De kuikens met de resterende kruiden garneren.
Sherrykip Met Verse Kruiden is een recept van Smulweb.nl