Neem een stuk van het gehakt (ongeveer ter grootte van een walnoot), rol dit met uw handen tot een bal en druk deze dan plat.Leg een blokje mozzarella in het midden en vouw het gehakt er omheen, zodat de kaas erin opgesloten zit. Herhaal dit tot al het gehakt en de kaas gebruikt zijn. Leg de gehaktballetjes op een bakplaat en zet deze ca. 15 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200?C.Bak daarin de gehaktballetjes in 20-25 minuten bruin. Maak een kruis aan de onderkant van elke tomaat en leg ze in een kom. Giet er kokend water over en laat ze hierin 15-20 seconden rusten, schep ze dan over in koud water, trek de velletjes los, verwijder de zadjes en snijd ze in lange stukken. Zet even opzij. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak hierin de grof gesneden ui glazig. Voeg de courgettes, paprika en de aubergine toe en bak het geheel in 4-5 minuten door. Verdeel de groenten in bergjes over de borden en leg hierop de gehaktballetjes op. Schep de ratatouillesaus rond de groenten en garneer met wat koriander.
KRUIDIGE GEHAKTBALLETJES MET RATATOUILLE is een recept van Smulweb.nl