Jam Van Gedroogde Vijgen

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe het citroensap en de suiker bij het vijgenwater en breng opnieuw aan de kook, laat ongeveer 10 minuten sudderen boven laag vuur. Doe de pitten in een katoenen zakje. (een oud schoon stuk overhemd werkt prima) en doe die erbij. Voeg de vijgen toe, breng weer aan de kook en laat 15 minuten koken. De jam moet wat indikken. Voeg de cardamom en de rum toe en doe over in jampotten of inmaakpotten.

Jam Van Gedroogde Vijgen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasloempiaatjes met verse vijgenmojo
1u20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitsalade met kaneelsiroop
15 min
Bekijk recept

Chocoladetoetje
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Ananasjam met limoen en vanille
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Frisse rabarber ijscake met maanzaadjes
400 min- Nagerecht
Bekijk recept