Rooster de groene en rode paprika′s in de hete gasvlam tot het vel zwart geblakerd is. Steek ze daarvoor aan een vork en draai ze rond in de gasvlam.Laat ze 20 min. in een afgesloten plastic zak uitdampen en en verwijder dan het vel, de zaadjes en de zaadlijsten. Snijd de paprika′s in brede repen. De saus; Verwarm de oven voor op 160 graden.Rooster de amandelen en hazelnoten ong 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Verhit de olijfolie en bak daarin de knoflook en de broodblokjes 3-4 minuten.Verwarm in een andere pan de tomaten en rode peper en laat het mengsel zachtjes sudderen tot de saus iets is ingedikt. Breng dit mengsel op smaak met zout en peper.Maal de amandelen en noten in de keukenmachine, voeg het knoflook-broodmengsel, de azijn en de sherry toe en maal alles tot een smeuigge saus. Voeg het tomaatmengsel toe en pureer dit mee. Breng de saus op smaak met zout en peper en serveer deze bij de paprika′s.
Geroosterde Paprika's In Romescosaus is een recept van Smulweb.nl