Begin met de dressing:Snijd de basilicum en de peterselie grof, voeg de olijfolie,azijn en knoflook toe en roer tot een dressing. Hou je van pittig, voeg dan ook het pepertje toe. Halveer de paprika′s en verwijder zaad en zaadlijsten. Rooster de paprika′s met de buitenkant naar beneden tot ze zwart zien op de bbq of grillpan, of gewoon in de oven(dan moet de buitenkant juist naar boven)Doe de hete paprika′s in een plastic zak en laat afkoelen. Snijd de courgettes,aubergine en venkel in dunne plakken en kwast ze dun in met wat olijfolie. Rooster ze op de bbq of grillpan 1 minuut aan elke kant tot ze beetgaar zijn. Let op: niet te zwart roosteren maar ook niet te rauw. Leg ze om af te koelen naast elkaar op een schone theedoek. Niet op elkaar, want dan stoomt alles nog door en worden de groenten slap. Haal nu de paprika′s uit de zak en verwijder het schilletje door er met je hand of een schone theedoek over te wrijven. De paprika is nu heerlijk zacht en zoet van smaak. Scheur de paprika in stukken en meng deze voorzichtig met de andere groenten. Giet de dressing over de groenten.
Gegrilde Groenten Met Knoflookdressing is een recept van Smulweb.nl