Kook de tagliatelle volgens de gebruisaanwijzing beetgraag. Verhit ondertussen 1 eetlepel olijfolie en bak de sjalot met de knoflook, wortel en de prei ca. 3 minuten op een matig vuur. Blus af met de witte wijn en laat ca. 3 minuten inkoken. Roer de slafroom of de vervanger door het prei/wortelmengsel. Breng op smaak met zout en/of stukje visbouillontablet. Verhit in een andere pan 1 1/2 eetlepel olijfolie en bak daarin de paddestoelen op een hoog vuur in ca. 3 minuten gaag. Bestrooi met zout en peper. Verdeel de pasta over de voorverwarmde borden en schap de warme saus erop. Verdeel hierover de zalmreepjes en de paddestoelen. De Zalm wordt gaar door de warmte van de saus en de paddestoelen. Als dit niet zo is, dan even onder een voorverwarmde gril zetten.
Pasta Met Zalm En Paddestoelen is een recept van Smulweb.nl