Gegratineerde Kalfsentrecotes Met Verse Vijgen

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Ovengrill voorverwarmen. Grillpan of koekenpan met anti-aanbaklaag verhitten tot gloeiend heet. Kalfsoesters licht bestrijken met olie en in grillpan op hoog vuur in ca. 3 minuten bruin roosteren, halverwege keren. Kalfsoesters op bakplaat leggen. Plakjes abdijkaas erop leggen en helft van rode en rozemarijn erover strooien. Hierop plakjes vijg rangschikken en rest van ui en rozemarijn erover strooien. Besprenkelen met azijn en honing. Zout en peper erboven malen. Bakplaat ca. 15 cm. onder hete grill schuiven en kaas en vijgen in ca. 4 minuten laten kleuren. Met paletmes kalfsoesters voorzichtig op vier warme borden schuiven. Serveren met de tagliatelle met walnotenpesto (zie bijgerechten).

Gegratineerde Kalfsentrecotes Met Verse Vijgen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasloempiaatjes met verse vijgenmojo
1u20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitsalade met kaneelsiroop
15 min
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept