Voor de saus: meng alle ingredienten in een decoratieve kom en laat de inhoud, afgedekt, minstens 1 uur koelen. Doe de linzen en ui in een ruime pan en zet ze onder water. Breng aan de kook en laat 25 minuten zacht koken; voeg de knoflook toe in de laatste 5 minuten. Klop intussen de azijn en de olie door elkaar in een kom. Voeg de tomaat en geraspte courgette toe en breng op smaak met zout en peper. Laat de linzen grondig uitlekken en roer ze door het courgettemengsel. Kruid het met komijn, koriander en peterselie. Klop de eierdooiers even los en roer ze met 4 eetlepels broodkruim door het mengsel tot het gebonden is. Vorm hiervan met een eetlepel koekjes van 1 cm dik. Strooi de rest van het broodkruim op een bord en wentel de koekjes aan beide kanten erdoor. Bak de koekjes in porties goudbruin in de hete olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer ze warm met de dipsaus.
Linze-Courgettebeignets is een recept van Smulweb.nl