Saus Van Verse Paprika

20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Brand de paprika?s op een open vuur tot de schil in zijn geheel zwart is geblakerd.( let op dat ze niet helemaal wegbranden..!!! - Noot:Het branden van de paprika gebeurd ondermeer om de zoete smaak er van naar boven te halen, ze heten immers niet voor niets "sweat peper" in het Engels.
- Was de schil onder water van de paprika af en ontdoe van zaad,zaadlijsten en de steel.
- Snijd in grove stukken - Verhit een klein deel van de boter in een passende steelpan - Fruit hierin de sjalot glazig aan en voeg de paprika toe - Fruit nog even aan en voeg de wijn toe - Reduceer voor de helft - Voeg de fond en de rijst toe - Laat op een heel zacht vuur de rijst garen - Pureer het geheel in een blender (staafmixer mag evt ook) zeer fijn tot het geheel glad is - Zeef en plaats terug in de pan - Voeg de komijn toe en laat trekken in de saus naar smaak ( niet overheersen !) - Zeef nogmaals - Voeg net zoveel boter toe tot de saus glans - Breng op smaak met het zout en de peper - Indien de saus te dik is ( ligt aan de vezel van de paprika ) fond toevoegen - Indien te dun evt iets roux.

Saus Van Verse Paprika is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Burrito met rundvlees en paprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Puree met rode paprika
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Luikse balletjes met zoete saus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met mosterdsaus
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Herfst flaugnarde met abrikozensaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept