Geroosterde Ijsbergsla Met Basilicum

4
10-20 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwijder de buitenste bladeren van de sla en snij de krop in vieren. Was de slakwarten en laat ze omgekeerd op een theedoek goed uitlekken. Snijd de tomaten in kleine stukjes en scheur de basilicum in reepjes. Roer de olie, tomaat, basilicum en keukenkruiden door elkaar. Pers de knoflook erboven uit. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Verdeel het oliemengsel over de snijvlakken van de sla en leg ze in een lage ovenschaal. Zet de slakwarten in het midden van de oven onder de grill en rooster ze 8-10 minuten, tot de bovenkant gekneusd is en de sla nog knapperig is. Je kunt dit gerecht ook met behulp van de grillpan bereiden.

Geroosterde Ijsbergsla Met Basilicum is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Meloensoep met basilicum
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ratatouille uit de oven
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Borrelplank met kipcervelaat van Stegeman (advertorial)
20 min Snack
Bekijk recept

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept