Verhit een wok en laat er 3 eetlepels olie door walsen. Bak de sojablokjes er onder voortdurend omscheppen, aan alle kanten goudbruin in. Neem de blokjes met een schuimspaan uit de wok. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Houd ze daarna warm. Halveer de mango, verwijder de pit en neem het vruchtvlees uit de schillen. SAnijd het vruchtvlees in stukjes en wrijf ze door een fijne zeef. Houd de puree apart. Verhit de wok met de resterende olie opnieuw. Voeg eventueel 1 eetlepel olie extra toe. Laat Spaanse peper, ui of sjalot en gemberwortel, onder regelmatig roeren en omscheppen, 3 minuten zachtjes fruiten. Voeg de vruchtenpuree toe en roer er sojasaus, suiker en 1? deciliter kokend water door. Laat alles 6-8 minuten zachtjes sudderen. Strooi allesbinder over de saus. Roer alles krachtig door. Proef de saus en voeg naar eigen smaak en inzicht 1 eetlepel limoen-of citroensap en wat zout en/of peper toe. Schep daarna de sojablokjes door de saus en laat alles nog 2-3 minuten zachtjes sudderen.
Sojabonenkaas Met Mangosaus is een recept van Smulweb.nl