Zoek
Harissa (Tunesie)
0-10 min -
Smulweb.nl
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
8 grote gedroogde (of verse) rode pepers
3 tenen knoflook
1 theelepel zeezout
125 ml goede olijfolie
1 a 2 theelepels komijnzaadjes Hulpmiddelen Bron : Couscous : De nieuwe keuken / Manon Sikkel
Michiel Kl?nhammer / Esther Wsterveld Hulpmiddelen - Bron : Couscous : De nieuwe keuken / Manon Sikkel
Michiel Kl?nhammer / Esther Wsterveld Voorbereiding Haal de bovenkant van de pepers af en snijd ze in de lengte doormidden.
Verwijder de zaadjes en snijd de pepers in stukjes. Week deze minstens een
halfuur in warm water. Bereidingswijze Wrijf intussen de komijn fijn in een vijzel.
Laat de pepers even uitlekken en doe ze met de knoflook
het zout
de olie
en de komijnzaadjes in een keukenmachine of pureer alles met een staafmixer
tot een dikke saus. Serveertips Tip!: Harissa is lang houdbaar als je het in een gesteriliseerde pot bewaart
met een laagje olie erbov
Bereiding
Wrijf intussen de komijn fijn in een vijzel. Laat de pepers even uitlekken en doe ze met de knoflook, het zout, de olie en de komijnzaadjes in een keukenmachine of pureer alles met een staafmixer tot een dikke saus.
Harissa (Tunesie) is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Tunesische Ra's El Hanoet (Tunesie)
0-10 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Meshweya (Tunesie)
30-60 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Tunesie: Hanniballetjes
20-30 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken Garnalen Op Oosterse Wijze (Tunesie)
0-10 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Arabische salade met courgetterolletjes
30 min-
Voorgerecht
Bekijk recept
Balletjes met groenten op z’n Tunesisch
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van kikkererwten op z’n Marokkaans
15 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse couscous-falafelschotel
13 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept