Tahina

10-20 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Het sesamzaad op een grillplaat of in een koekenpan schudden.Eventuele steentjes weg nemen en het zaad wat donkerder roosteren.Bij kleine beetjes tot poeder malen in een blender (of oude koffiemolen).Dan de helft van het al gemalen zaad terug doen in de blender met de helft van de olie.Als dat mengsel tot pindakaas dikte is gemalen, afwisselend olie en zaad en tenslotte zout erbij doen.Langzaam malen tot de massa mooi glad is.

Tahina is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Mara Grimms sabich (pitasandwich met aubergine en ei)
40 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Tahinakoekjes & Arabische noga: chocoladevijgennoga en vijgenamandelnoga
30 min-
Bekijk recept
Pita sabih met amba & zhug
2 uur-
Bekijk recept
Arabische bloemkoolsoep en bloemkoolcouscous met pijnboompitjes
30 min-
Bekijk recept

Mara Grimms sabich (pitasandwich met aubergine en ei)
40 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Tahinakoekjes & Arabische noga: chocoladevijgennoga en vijgenamandelnoga
30 min-
Bekijk recept
Pita sabih met amba & zhug
2 uur-
Bekijk recept
Arabische bloemkoolsoep en bloemkoolcouscous met pijnboompitjes
30 min-
Bekijk recept