Kantonese Zoet-zure Saus

4
10-20 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit 2 el. arachide-olie en fruit hierin de gesnipperde sjalotten en de knoflookschijfjes lichtbruin. Voeg de gemberpoeder en de kardemom toe en laat dit ca. 1/2 min. warm worden. Voeg dan de prei, de plakjes champignons, de wortel, de selderij toe en roerbak deze zo′n 2-3 min. Blus alles af met de kippenbouillon en roer er 4 el. tomatenpuree doorheen. Breng op smaak met een tl. citroensap, 1 el. suiker, een paar halen gemalen verse peper, 2 el. gembernat en een scheut witte wijn. Temper de temperatuurbron en laat alles 3 min. lekker wennen aan elkaar. Bind dan alles met het maizenamengsel, zodat een gladde dikke saus ontstaat.

Kantonese Zoet-zure Saus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Luikse balletjes met zoete saus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met mosterdsaus
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Herfst flaugnarde met abrikozensaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept

Kantonese kip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde forel uit het oosten
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kantonese kip met bimi
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kantonese Eibloemsoep
10-20 min -
Bekijk recept