Zoek
Sambal Badjak
30-60 min -
Smulweb.nl
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
3 uien,8 lomboks
1.1/2 theel.knoflook1/2id.laos,
2cm petis oedang,ca 1 dl olie,
snufje suiker en zout,
3 eetlp asemwater
1/2 eetlp ketjap. Hulpmiddelen Mortier stamper,messen,grote sauspan,lepels. Hulpmiddelen - Mortier stamper,messen,grote sauspan,lepels. Voorbereiding De uien en de knoflook lombok schillen Bereidingswijze De uien snipperen de lombok hakken en met de fijngestampte kruiderij in de olie aanfruiten.Op smaak brengen met suiker,zout en het asemwater.Nu blijven roeren en bakken tot de olie komt bovendrijven.Wat ketjap toevoegen en je kunt het al serveren. Serveertips Varianten(1) Geen ketjap,maar santen en wat bouillon toevoegen.
(2)Ebbi i.p.v. petis oedang gebruiken,ook wel trassi,evtl,wat meer suiker voor een zoete sa
Bereiding
De uien snipperen de lombok hakken en met de fijngestampte kruiderij in de olie aanfruiten.Op smaak brengen met suiker,zout en het asemwater.Nu blijven roeren en bakken tot de olie komt bovendrijven.Wat ketjap toevoegen en je kunt het al serveren.
Sambal Badjak is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Sambal badjak Jansen
30 min-
Bekijk recept
Kaasloempiaatjes met verse vijgenmojo
1u20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hanna's kerriesaté
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sambal badjak Jansen
30 min-
Bekijk recept
Nasi met garnalen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige nasi goreng
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept