Zet lamsvlees en botten op met 1 1/4 liter water. Breng alles langzaam aan de kook. Schuim het oppervlak enkele malen zorgvuldig af. Voeg peperkorrels, het verkruimelde laurierblad en 1 theelepel zout toe. Laat alles 2 1/2 uur zachtjes trekken. Snijd de ui in 12 partjes, de worteltjes in plakjes en de bleekselderijstengels in reepjes. Breng de bouillon opnieuw aan de kook. Laat de bouillon zolang koken tot er niet meer dan 9 dl is overgebleven. Voeg de rijst toe en laat alles 10 minuten koken. Doe er vervolgens de groenten bij en laat alles dan nog zo lang koken tot de rijst gaar is. Snipper het bosuitje. Snijd het lamsvlees in smalle reepjes. Roer bosuitje, vlees en peterselie door de soep. Klop het ei los en voeg het citroensap toe. Roer er 4 eetlepels hete soep door. Schenk het mengsel bij de soep. Roer alles krachtig door. Neem onmiddelijk daarna de pan van het vuur en blijf dan nog 20 30 seconden in de soep roeren.
Lamssoep Met Rijst En Groenten is een recept van Smulweb.nl