Gehakt in een kom doen. Paneermeel, ei, sojasaus, sambal en gemberpoeder erdoor mengen. Gehaktballetjes draaien ter grote van een walnoot. Paprika schoonmaken en in reepjes snijden. Prei schoonmaken en in ringen snijden en uit laten lekken. Winterpeen schrappen, wassen en daarna in reepjes snijden. Boven maatbeker ananas uit laten lekken. Ananassap aanvullen met water tot 2 dl. In de wok olie en boter verhitten. Gehaktballetjes in 8 minuten rondom bruin bakken. Gehaktballetjes met een schuimspaan uit de pan en op een bord scheppen. In achtergebleven bakvet paprika, prei en peen in 2 minuten al omscheppend bakken. Ananasstukjes toevoegen en 1 minuut laten meebakken. Al roerend ananassaptoevoegen en aan de kook brengen. Sauspoeder erdoor roeren. Ongeveer 1 minuut zachtjes laten koken. Gehaktballetjes erdoor scheppen en circa 2 minuten laten meewarmen. Serveren met rijst.
Gehaktballetjes In Zoet-Zure Saus Met Ananas is een recept van Smulweb.nl