GENTSE STOVERIJ

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd het vlees en lever in blokjes. Verwijder het vet rondom de nier en snij in stukjes. Doe de lard of reuzel in een pan en laat al het vlees daarin rondom bruin worden. Voeg de grofgesneden uien toe mooi bruinbaken en daar na in een grote pot doen Singeren met de bloem. Deglaceert de pan met de azijn en ook dit in de pot. Doe er 1/4 liter water bij en een flesje donker tafelbier laat alles warm worden. Voeg de tweesneden brood besmeert met de stropkensmosterd eraan toe. Voeg de tijm, laurier, zout en peper toe, doe het deksel op de pot en laat alles op laag vuur ? 2 uur stoven. Verdampt het water in de pot te snel, voeg dan af en toe wat lauw water toe Als het vlees zacht gestoofd is de saus binden met een liaison van bloem en water. Laat het gerecht op hoog vuur nog ? 5 minuten doorkoken en roer voortdurend met een lepel om een mooi gebonden saus te verkrijgen. Brengt het gerecht eventueel verder op smaak met kruiden en zout.

GENTSE STOVERIJ is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Stoverij van varkenswangen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gentse stoverij
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoverij van hert met Gouden Carolus en peperkoek
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Taart met varkensspiering en mosterd
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gentse stoverij
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gentse waterzooi
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
gentse waterzooi(als maaltijdsoep)
90 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gentse konijnenbouten
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept