Ui 2 minuten fruiten. Wortel en knolselderij toevoegen. Knoflook erboven uitpersen. Paprikapoeder toevoegen. De groenten 4 minuten fruiten. Afblussen met de wijn. Gezeefde tomaten, laurierblad, oregano en een snufje kaneel toevoegen. Deksel op de pan doen en de saus 20 minuten zachtjes laten koken. Intussen andere ui pellen en snipperen. Augurken fijnhakken. Gehakt aanmaken met djintan, zout en vers gemalen peper. Ui en augurk erdoor mengen. Paprika′s wassen en het kapje eraf snijden (het groene steeltje eraan laten). De zaadlijsten verwijderen. Paprika′s vullen met het gehaktmengsel en het kapje erop zetten. Over verwarmen op 200 graden Celcius. Ovenschaal invetten met een beetje boter. Tomatensaus in ovenschaal gieten en apprika′s erin zetten. Dek de schaal af met een dekself of met aluminiumfolie. Bak de paprika′s in de oven in ca. 45 minuten gaar.
Gevulde Paprika's In Tomatensaus is een recept van Smulweb.nl