Zweedse Kalfsvinken Met Peterselieboter

2
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Roer in een kommetje 25 gr van de boter zacht, pers de knoflook erboven uit en roer de peterselie, een snufje cayennepeper en een snufje zout erdoor. Snijd de lente-uitjes in lange, dunnen reeptjes. Halveer de schnitzels. Leg een schnitzel tussen twee laagjes verhoudfolie en rol hem met de deegroller iets dunner uit. Herhaal dit voor de andere schnitzels. Leg op elke schnitzel enkle reepjes lente-ui en verdeel de peterselieboter er in klontjes over. Rol de schnitzels op en bind om beide uiteinden een stukje garen of steek de rolletjes met een cocktailprikker vast. Verhit de rest van de boter in een koekenpan. Bestrooi de rolletjes met peper en zout en bak ze in de boter rondom bruin. Voeg 2 eetlepels water toe en stoof de rolletjes in ca 8 minuten gaar. Keer ze af en toe om. Schep de rolletje op twee warme borden. Roer de room door het bakvet en breng het aan de kook. Breng de saus op smaak met peper en zout. Schenk de saus over de rolletjes.

Zweedse Kalfsvinken Met Peterselieboter is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken lamskoteletten met peterselie-ansjovisboter
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Opperdoezers met peterselieboter
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tartaar met peterselieboter
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappels
35 min - Bijgerecht
Bekijk recept

Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balletjes in stroganoffsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zweedse gehaktballetjes in citroensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Verstopte gehaktballetjes met boerenkool
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept