Kruid het parelhoen van binnen en van buiten met zout en peper. Leg er 30 gr klontjes boter op en zet in de oven(oven voorverwarmen op 220?C) Voor een parelhoen van ca 1,2kg mag u rekenen op een braadtijd van 45 minuten. Ondertussen laat u de fijngesnipperde sjalotten fruiten in pan met 20gr boter. Van zodra ze glazig worden giet u er de porto bij en de gevogeltefond Laat tot de helft inkoken op een groot vuur. Voeg de room toe en laat nog zachtjes sudderen. Was de oesterzwammen vlug in koud water met een beetje azijn en snijdt ze twee. Laat ze uitlekken, dep ze droog en laat ze vlug stoven in een pan met 25 gr boter. Haal het parelhoen uit de ovenschotel. Verwijder het braadvet en blus de schotel met de saus. Schraap de braadrestjes goed bijeen, voeg de oesterzwammen toe en breng op smaak. Dien het parelhoen op met de saus van oesterzwammen en met verse deegwaren.
Parelhoen Met Oesterzwammen is een recept van Smulweb.nl