Snijd de lente-uitjes in ringetjes en versnipper de knoflook. Verhit wat olijfolie in een casserole en fruit hierin ui en knoflook even aan. Doe de rijst erbij en roer goed om. Schenk dan de kokosmelk erbij en vul aan met nog een flinke kop water. Zout de rijst, zet het vuur laag en laat de rijst met deksel op de pan in ongeveer een kwartier gaar worden. Verhit olijfolie in een andere pan met dikke bodem en fruit de versnipperde rode ui hierin aan. Bak de in kleine blokjes gesneden paprika even mee en pers een teentje knoflook erboven uit. Doe de in stukjes gesneden kipfilet erbij en laat dit al roerend even goed doorbakken tot de kip bruin is. Roer de pasta los met het sap van 1 limoen en en roer de garam massala hierdoor. Giet dit mengsel bij de kip. Voeg de in stukjes gesneden mango toe en laat dit met deksel op de pan even pruttelen (plm. 5 minuten). Doe op het laatst de in partjes gesneden grapefruit erbij en maak op smaak met zout en peper.
Kip Met Mango En Kokosrijst is een recept van Smulweb.nl