Zalmcake

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe zalm, paneermeel, ei, limoenrasp en limoensap en 2 el dille in een kom en roer alles door elkaar tot het mengsel bind en alles gelijkmatig is verdeeld. Op smaak brengen met zwarte peper en zout. Vorm met natte handen van 2 tl van het mengsel een cakeje en maak zo 18 stuks. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ze tot gebruik in de koelkast. Voor de kruidenmayonaise: meng de rest van het limoensap, dille, griekse yoghurt, knoflook en een scheutje olijfolie door elkaar. Olijfolie verhitten in een grote koekenpan en de zalmcakejes op matig vuur aan elke kant bakken tot ze (niet te) gaar zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Schep op elk cakeje wat kruidenmayonaise en bestrooi het met zout en peper. Garneren met limoenschil.

Zalmcake is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker