Snijd de vis in dobbelstenen van 1-haps formaat. Snijd de ui (1 grote of 2 kleinere) in halve ringen. Verwijder de zaden en zaadlijsten en snijd de gele peper heel fijn; neem er 2 als je van pittig houdt. Snijd de blaadjes van 10 a 15 takjes koriander fijn. Pers de citroen en limoenen uit. Meng in een ondiepe schaal alles door elkaar. Pers de knoflook erboven uit, en breng het geheel op smaak met peper en zout. Dek de schaal af en laat minstens een half uur intrekken - af en toe doorroeren. De vis wordt ′gegaard′ door het zuur van de limoentjes. Als de vis helemaal wit is, kan de ceviche geserveerd worden. Eventueel kun je ook wat gemalen komijn toevoegen. De ceviche wordt nog lekkerder als je hem ′smorgens maakt en de hele dag laat intrekken. Dek de schaal dan af met plasticfolie en zet hem in de koelkast. Lekker met een maiskolf en gekookte zoete aardappel erbij.