Schil de komkommr en halveer hem in de lengte. Schraap met een theelepel de zaadjes eruit. Snijd een kwart van de komkommer in heel kleine blokjes en de rest in grote blokjes. Bestrooi de komkommer met zout, houd de kleine blokjes apart en laat de komkommer ca. 15 minuten liggen. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes. Dep de komkommer droog met keukenpapier en roer de kleine blokjes met de knoflookpuree door de griekse yoghurt. Voeg zout en peper naar smaak toe. Snijd de zalm in grove repen. Leg in een niet te grote, hoge glazen schaal een laag komkommerblokjes en wat paprika en dille. Verdeel hierover luchtig de helft van de zalmreepjes en schep een derde van de tzatziki erop. Herhaal deze volgorde nog een keer en verdeel dan tot slot de rest van de komkommer, paprika en tzatziki erover. Garneer met de rest van de dille. Zet de schaal minstens 1 uur in de koelkast om door en door koud te worden.