Tzatziki-Zalm

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de komkommr en halveer hem in de lengte. Schraap met een theelepel de zaadjes eruit. Snijd een kwart van de komkommer in heel kleine blokjes en de rest in grote blokjes. Bestrooi de komkommer met zout, houd de kleine blokjes apart en laat de komkommer ca. 15 minuten liggen. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes. Dep de komkommer droog met keukenpapier en roer de kleine blokjes met de knoflookpuree door de griekse yoghurt. Voeg zout en peper naar smaak toe. Snijd de zalm in grove repen. Leg in een niet te grote, hoge glazen schaal een laag komkommerblokjes en wat paprika en dille. Verdeel hierover luchtig de helft van de zalmreepjes en schep een derde van de tzatziki erop. Herhaal deze volgorde nog een keer en verdeel dan tot slot de rest van de komkommer, paprika en tzatziki erover. Garneer met de rest van de dille. Zet de schaal minstens 1 uur in de koelkast om door en door koud te worden.

Tzatziki-Zalm is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Borrelplank met kipcervelaat van Stegeman (advertorial)
20 min Snack
Bekijk recept
Minimaïsspiesjes met muntdip
15 min Snack
Bekijk recept
Marokkaanse lamsspiesjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bifteki met feta
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept