Zalm Met Knoflooksaus

2
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Rooster de pijnboompitten in de koekenpan goudbruin. Pel de knoflook en maal ze met de pijnboompitten in de vijzel fijn. Voeg hierbij de olijfolie honing, de citroenrasp en -sap, de rozemarijn, een snuf nootmuskaat en wat peper en vermeng tot een pasta. Doe de kruiden-knoflookpasta in een vuurvaste schaal en roer (naar smaak de helft van het bekertje of helemaal) de sour cream erdoor. Maak de saus eventueel op smaak met weinig zout. Leg de, onder koud water afgespoelde, zalm in de saus. Draai nog wat peper boven de zalm en laat de schotel in 15 minuten op 220 graden in de oven garen. De zalm garneren met plakjes citroen en eventueel takjes rozemarijn en de ovenschaal zó op tafel zetten.

Zalm Met Knoflooksaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Toum (Libanese knoflooksaus)
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Vegetarische balletjes met rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Haantje met knoflookaardappelen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept