Visballetjes Van Tong Met Een Tunesische Saus

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Hak de visfilet fijn. Doe het in een kom en voeg de rest van de ingredienten behalve het ei en de olie toe en schep alles goed door elkaar. Voeg het ei toe en kneed tot een glad mengsel, Doop een lepel men uw vinger in koud water, neem een lepel vul vismengsel en rol het tot een bal van circa 3 cm doorsnee. Leg de val op een met vetvrij papier beklede bakplaat. Vorm op dezelfde manier ballen met de rest van het mengsel. (Bewaar de balletjes in de koelkast als u ze niet meteen gaat bakken.). Giet circa 5 cm olie in een grote koekenpan en verhit op een middelhoog vuur. Doe een aantal balletjes tegelijk in de hete olie en bak ze rondom goudbruin. Schep de balletjes met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier, Verhit voor de saus de 3 el olijfolie in een grote pan op een middelhoog vuur. Voeg de rest van de ingredienten toe, breng aan de kook en roer alles door. Voeg de balletjes toe, draai het vuur laag en laat circa 15 minuten sudderen zonder deksel tot de bakkeetjes gaar zijn en de saus is ingedikt. Schep de balletjes en saus over een verwarmde schaal en bestrooi met peterselie en dien op.

Visballetjes Van Tong Met Een Tunesische Saus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Luikse balletjes met zoete saus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met mosterdsaus
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Herfst flaugnarde met abrikozensaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept

Hollandse groentesoep met visballetjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde thaise visballetjes
40 min Snack
Bekijk recept
Kruidige visballetjes
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brochettes met visballetjes zoals in de manga’s
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept