Schwarzwalder Kirsch Torte

0
Langer dan 2 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Beginnen met het maken van de onderlaag. Daarvoor de ingredienten goed door elkaar roeren. Het deeg voor verder gebruik een uur in de koelkast leggen Voor de cakelaag de chocolade smelten in een waterbad (au bain Marie - zie Blue Band). Eieren scheiden en de dooiers met water en suiker net zo lang schuimig roeren tot de massa wit is en de suiker geheel is opgelost. De bloem door een zeef erop strooien en samen met de zacht gemaakte boter en de lauwe chocolade door het mengsel spatelen. Het eiwit stevig opkloppen met de mixer en ook dit beetje bij beetje voorzichtig door het mengsel roeren. De bodem van de springvorm (doorsnee 26 cm) met bakpapier bedekken en het cakemengsel in de vorm scheppen. De cakelaag gedurende 30 minuten gaar bakken in een oven met een temperatuur van 180? C. Uit de oven nemen, af laten koeken en de plak in de breedte halveren. De volgende stap: Het deeg voor de onderlaag uitrollen op een met bloem bestoven werkvlak en er de bodem van de springvorm mee bedekken. Bakken gedurende ongeveer 15 minuten in een oven met een temperatuur van 190? C. Laten afkoelen. Daarna kan een begin worden gemaakt met de vulling: De kersen laten uitlekken en het sap opvangen. Twaalf kersen achterhouden voor de garnering. 3,5 dl van het sap aan de kook brengen met suiker en kaneel en de in koud water geweekte gelatine plus het aangemaakte aardappelzetmeel toevoegen. Het geheel even laten doorkoken, de kersen toevoegen en vervolgens laten afkoelen. HELAAS PAST DE REST VAN HET RECEPT ER NIET OP, SMULWEB GEEFT ora-plsql error. MAAR IK mail HET JE MET PLEZIER.

Schwarzwalder Kirsch Torte is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Lekkere ouderwetse Schwartzwälder Kirsch Torte.
120 min Nagerecht
Bekijk recept
Sacher-Torte.
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Torte Di Nocci
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Sacher Torte
30-60 min -
Bekijk recept

Schwarzwalder kirsch petitfours
2uur- Gebak
Bekijk recept
Hazenrugfilet, broccoli, peultjes en asperges
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forelfilets gewikkeld in courgette en ham met pappardelle
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenrisotto
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept