Roer de boter soepel met een mixer. Voeg suiker, rumaroma en zout toe. Mix het geheel tot een vaste, gladde massa. Voeg met tussenpozen van 30 seconden al mixend de eieren toe. Meng de bloem met het bakpoeder, zeef ze en mix door de massa. Voeg tot slot de chocolade en de fijngehakte amandelen toe en roer het geheel met de mixer op de middelste stand nog eens goed. Bekleed een ingevette springvorm van 26 cm doorsnede met het deeg en strijk het deeg glad. Laat de zure kersen goed uitlekken en verdeel ze over het deeg. Bak de taart 35-45 minuten in een op 180-200 graden voorverwarmde oven. Haal de taart uit de springvorm en laat hem afkoelen op een taartrooster. Bestuif hem voor het serveren met de poedersuiker. Klop de slagroom, de slagroomversteviger en de suiker stijf. Bestrijk de taart hiermee en bestrooi hem naar smaak met geraspte chocolade.
Chocoladetaart Met Kersen En Amandelen is een recept van Smulweb.nl