Chocoladetaart Met Kersen En Amandelen

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Roer de boter soepel met een mixer. Voeg suiker, rumaroma en zout toe. Mix het geheel tot een vaste, gladde massa. Voeg met tussenpozen van 30 seconden al mixend de eieren toe. Meng de bloem met het bakpoeder, zeef ze en mix door de massa. Voeg tot slot de chocolade en de fijngehakte amandelen toe en roer het geheel met de mixer op de middelste stand nog eens goed. Bekleed een ingevette springvorm van 26 cm doorsnede met het deeg en strijk het deeg glad. Laat de zure kersen goed uitlekken en verdeel ze over het deeg. Bak de taart 35-45 minuten in een op 180-200 graden voorverwarmde oven. Haal de taart uit de springvorm en laat hem afkoelen op een taartrooster. Bestuif hem voor het serveren met de poedersuiker. Klop de slagroom, de slagroomversteviger en de suiker stijf. Bestrijk de taart hiermee en bestrooi hem naar smaak met geraspte chocolade.

Chocoladetaart Met Kersen En Amandelen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept
Griekse yoghurt met zelfgemaakte notenmuesli
15 min
Bekijk recept

Chocoladecrèmetaart met rood fruit
95 min- Nagerecht
Bekijk recept
Lemon curd-chocoladetaart
2 uur-
Bekijk recept
Chocoladetaart met walnoten
Bekijk recept
Whisky-chocoladetaart met zeezout
1uur- Nagerecht
Bekijk recept