Chocoladecreme Met Een Kruidige Sinaasappeljus

4
30-60 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe de melk in een steelpan en voeg de room toe en breng dit al kloppend aan de kook. (laat het vooral niet aanbranden) Voeg zodra het mengsel kookt de in stukjes gebroken chocolade toe en laat alles op een zacht vuurtje voorzichtig even,al roerend, sudderen.(blijf roeren) Splits de eieren (bewaar het wit voor meringues eventueel later) en doe de dooiers in een kom. Voeg de (vanille)suiker toe en klop stevig met een garde tot het mengsel witter wordt. Voeg dan een klein beetje van het sap toe aan het chocolademengsel(verwijder de muntblaadjes), daarna het eimengsel en laat het geheel 2 minuten koken op een matig vuur.Blijf vooral goed roeren met een garde!! Verdeel dit mengsel over 4 glazen of coupes/espressokopjes en zet deze in de koelkast en laat de creme opstijven. Schil de grapefruit en verwijder met een scherp mesje de velletjes van de partjes, bewaar ze in de koelkast.

Chocoladecreme Met Een Kruidige Sinaasappeljus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Canard à l'orange
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bittere chocolade met sinaasappel
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Eendenborstfilet met sinaasappelsaus
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bittere chocolade met sinaasappel
30 min Nagerecht
Bekijk recept

Whoopies met chocoladecrème
Nagerecht
Bekijk recept
Whoopies met chocoladecrème
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladecrème met chocogranité
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladecreme
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept