Doe de melk in een steelpan en voeg de room toe en breng dit al kloppend aan de kook. (laat het vooral niet aanbranden) Voeg zodra het mengsel kookt de in stukjes gebroken chocolade toe en laat alles op een zacht vuurtje voorzichtig even,al roerend, sudderen.(blijf roeren) Splits de eieren (bewaar het wit voor meringues eventueel later) en doe de dooiers in een kom. Voeg de (vanille)suiker toe en klop stevig met een garde tot het mengsel witter wordt. Voeg dan een klein beetje van het sap toe aan het chocolademengsel(verwijder de muntblaadjes), daarna het eimengsel en laat het geheel 2 minuten koken op een matig vuur.Blijf vooral goed roeren met een garde!! Verdeel dit mengsel over 4 glazen of coupes/espressokopjes en zet deze in de koelkast en laat de creme opstijven. Schil de grapefruit en verwijder met een scherp mesje de velletjes van de partjes, bewaar ze in de koelkast.
Chocoladecreme Met Een Kruidige Sinaasappeljus is een recept van Smulweb.nl