Fondant Van Guanaja Chocolade

4
10-20 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat de chocolade smelten en roer zachtjes om de boter in het mengsel te werken. Zodra de chocolade begint ?te glimmen? is het goed. Voeg nu de dooiers toe en meng goed. Snij de griotten in 2en houd deze nog even apart. Klop de eiwitten stijf. Zodra het eiwitmengsel aan de garde blijft hangen is het goed. Voeg een ruime schep van het eiwitmengsel toe aan het chocolade mengsel en meng dit. Voeg dan het chocolade mengsel bij het gekopte eiwit en schep dit voorzichtig door tot er een mooie pasta ontstaat. (Tip van de kok draai bij het mengen de spatel kloksgewijs en de kom tegendraads) Bekleed een cakevorm zodanig met huishoudfolie dat deze nog ruim over de rand kan hangen. Giet de helft van de pasta in de vorm. Voeg de griotten toe. Giet de rest van het mengsel er over en sluit de vorm af met de huishoudfolie en laat het geheel minstens 6 uur in de koelkast opstijven.

Fondant Van Guanaja Chocolade is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept

Cakespookjes
1 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Schwarzwalder kirsch petitfours
2uur- Gebak
Bekijk recept
Kleurrijke WK cupcakes
75 min- Nagerecht
Bekijk recept
Feestelijke kersttaart
60 min -
Bekijk recept