Soepje Van Kropsla

8
20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was de sla en droog deze, verwijder de buitenste bladen en snij of scheur de rest in stukken. Laat de sjalotjes even smelten in de gesmolten boter (niet bruin laten worden) en voeg de sla toe. Stoof (dus deksel op de pan) de sla 3 minuten en blus af met de fond en voeg de room toe. Breng het geheel weer even aan de kook en maak de soep glad met een staafmixer of in de blender en wrijf hem daarna door een fijne puntzeef. Maal de basilicum fijn met de olie. Bestrooi de gepelde en schoongemaakte gamba s met peper en zout. En bak deze kort voor het serveren in een met olijfolie bestreken anti aanbak pan tot ze roze kleuren.

Soepje Van Kropsla is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Stamppot kropsla met geitenkaas
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kidsburger
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Quiche met vegetarisch gehakt
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soepje van bloemkool en sesam afgewerkt met snippers gerookte kip
Bekijk recept
Gazpacho met lavaskruid
Bekijk recept
Koud soepje met geitenkaas
Bekijk recept