Zwitserse Knoflooksoep

4
30-60 min -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

In plaats van 1 eetlepel verse tijm kunt u ook 1 theelepel gedroogde tijm nemen. Schil de knoflook en hak de teentjes klein. Verhit de olie in een soeppan en fruit de knoflook zachtjes glazig. Voeg het water toe, de bouillonblokjes, de tijm en de laurier. Laat de soep circa 30 minuten zachtjes koken. Klop de eieren in een ruime schaal of beslagkom los en voeg al roerende voorzichtig 3-6 eetlepels bouillon toe. Voeg dit mengsel al roerende aan de hete soep toe. Blijf roeren en laat de soep niet meer koken. Serveer de geraspte gruyerekaas apart bij de soep.

Zwitserse Knoflooksoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Knoflooksoep met geroosterde aardappel
1uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knoflooksoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Knoflooksoep met ei
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Knoflooksoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Käsespätzle
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brownie met chocolade en rode biet
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Croque Buvette
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zwitserse aardappelpoffertjes
25 min Bijgerecht
Bekijk recept