Oven voorverwarmen op 125 graden. In pan ruim water met zout en aardappelschijfjes aan de kook brengen. Macaroni toevoegen en afgedekt 8 min laten koken. Intussen schaal invetten. Uien pellen en in halve ringen snijden. Knoflook pellen en fijn hakken Aardappelschijfjes en macaroni in vergiet laten uitlekken. Appels schillen en in stukjes snijden. 1/3 deel van aardappelmacaronimengsel in schaal scheppen. 1/3 deel van kaas erover strooien. Dit herhalen en eindigen met de kaas. In het midden van de oven kaas in ca. 15in laten smelten. In pan 1/2 eetl boter verhittenen op laag vuur appels ca. 2 min verwarmen. Kaneelpoeder, appelcider en suiker toevoegen en afgedekt op laag vuur 7 min verwarmen. Deksel verwijderen en ca. 2 min op hoog vuur iets laten inkoken. Intussen in pan rest van boter verhitten en ui en knoflook ca. 2 min al omscheppend bakken. macaroniaardappel uit de oven nemen en uimengsel erop scheppen. In bakvet van ui melk en slagroom aan de kook brengen, op smaak brengen met peper en zout en over de macaroni schenken. serveren met de appel