Klop in een grote kom eierdooiers, suiker en vanillesuiker zolang(ca. 4 minuten)tot een lichte schuimige massa is verkregen. Schep er hierna beetje voor beetje worteltjes, hazelnoten, 1 eetlepel limoen-of citroensap; 2 eetlepels sinaasappelsap; 1? eetlepel sinaasappelrasp; 1 eetlepel limoen-of citroenrasp; gezeefd bakmeel; kaneel en kruidnagelpoeder door. Klop de iewitten stijf. Spatel het eiwit zo luchtig mogelijk door het wortel-en notenmengsel. Doe alles over in een beboterde springvorm. Strijk het oppervlak met de bolle kant van een lepel glad af. Plaats de vorm in het midden van de tot 180 graden voorverwarmde oven. Reken op een oventijd van 40-45 minuten. Laat de taart 10 minuten in de vorm staan voordat de wand en de bodem van de vorm worden weggenomen. Laat de taart daarna volkomen koud worden. Stort het poedersuiker in een kommetje en voeg 3 theelepels limoen-of citroensap toe. Roer alles zolang tot een glad glazier is verkregen. Strijk het glazuur met een mes zo glad mogelijk uit over de bovenzijde van de taart. Laat de taart daarna een half uurtje op een koele plek(maar beslist niet in de koelkast)staan.
Worteltaart, Zoals In Zwitserland is een recept van Smulweb.nl